טיפול זוגי

בטיפול הזוגי נמצאות שלוש ישויות, כל אחד מבני הזוג והמרחב שביניהם, הוא הקשר הזוגי.
בטיפול, בני הזוג לומדים להכיר את עצמם בתוך הקשר הזוגי.

מהו הקושי שכל אחד מאיתנו שם בתוך הקשר?
איך והאם אנו מקבלים את בן הזוג שלנו כשונה מאיתנו, כאדם אשר מתנהל, חושב ומרגיש לגבי כל אחת מהסוגיות היומיומיות שאנו נתקלים בהן?
כמה מקום יש לכל אחד מאיתנו להיות הוא עצמו ? כאשר כל אחד מבני הזוג זז מעט מהמקום בו בדרך כלל הוא נמצא נוצר מרחב רגשי חדש, שבו לשני בני הזוג יש מקום והם יכולים לשים עצמם בתוך הקשר.

האם אנו יודעים מה אנחנו צריכים בתוך הקשר, והאם אנו יודעים לבקש את הצורך?
ומה קורה כאשר אנחנו מקבלים סירוב?
האם אנו יודעים לבקש עזרה? או שמא אנו הופכים את בקשת העזרה לתלונה?
מה הציפיות שלנו מהקשר? מבן הזוג? האם אנו מצפים שבן הזוג ינחש אותנו?
האם אנו יודעים באמת באמת להקשיב?

בטיפול בני הזוג מתחקים אחר הריקוד הזוגי שלהם, מהן הפעולות שגוררות תגובה אוטומטית אצל בן הזוג שלנו ובהמשך תגובה שלנו לתגובתיות שלו. בני הזוג עלולים להיות שבויים בתוך הריקוד הזוגי הספציפי להם ובטיפול לומדים להבין אותו ולהתאים את צעדי הריקוד כך שיוכל להיווצר  ריקוד חדש, שבו מתאפשרת יותר בחירה של הצעדים מתוך כבוד, הערכה והתחשבות בי, בך, בקשר.

מסגרת הטיפול יכולה ליצור מקום בטוח. מקום בטוח הוא מקום שבו אפשר להביע מאוויים, תסכולים, צרכים, פחדים, מכירים בקשיים שלנו ובתכונות הקשות שלנו וכך נארגת לאט האינטימיות הרגשית מחדש. כאשר אנו מתגוננים ומנסים להוכיח שאנחנו "בסדר", כאשר מזלזלים בנו ומשתמשים במה שאנחנו מביאים כנגדנו, לא יכול להתפתח מרחב זוגי בטוח.

לעיתים זוגות מגיעים לטיפול כתוצאה ממשבר זוגי. במקרים אלו יש לעבוד עם הזוג במתכונת של עזרה ראשונה, על מנת שיוכלו לצוף על פני המים ולעבור את התקופה הקשה, ורק כאשר הדברים מעט נרגעים, ניתן להיכנס לעובי הקורה ולבדוק מדוע הגיעו למשבר ואיך ניתן לשקם את הזוגיות ואת האינטימיות.

סוגיות נוספות שזוגות מגיעים איתן לטיפול הן בנושאי מיניות: פערים בצרכים, חוסר אינטימיות מינית. כיצד מיישבים אותן?

שינויים במעגל חיי המשפחה הם גורם נוסף שמביא זוגות לטיפול, יציאה מבית ההורים והקמת משפחה חדשה, לידה, עזיבת הילדים את הקן וכדומה.


איך אנו כזוג מתמודדים עם שינויים אלו?